Недоразбирања за користење на забен конец

- 2021-10-13-

Недоразбирања при користењезабен конец
Many people like to use dental floss to remove food residue stuck between their teeth. In the past, many medical studies have proved that забен конеце навистина корисен за чистење на забите, но погрешниот начин на користење на забен конец не само што ќе ве направи нечисти, туку и ќе го зголеми ризикот од расипување на забите и пародонтална болест.
Грешка 1: Чистете ја само храната заглавена меѓу забите.
Flossing is actually not only cleaning the stubbornly stuck food residue, but also cleaning the bacteria in the teeth, so remember to take the action lightly, stick the забен конец to the curvature of the teeth, and take a few times to complete the cleaning work.
Грешка 2: Повторено користење на забен конец. Само спомнав дека докторот предложи дека е најдобро да се користизабен конецда ги исчистите забите, но исто така треба да се забележи дека најдобро е да користите забен конец за чистење на различни делови, инаку ќе биде како да користите валкана крпа за засекогаш да ја избришете масата. Не е чист.
Mistake 3: Only clean up and down.
Многу луѓе чистат само горе-долу кога користат забен конец, но всушност, забен конец треба да биде горе-долу, лево и десно, блиску до искривувањето на забите, да се обиде да се грижи за секоја насока и на крајот нежно да се струга по должината на забите за навистина ефикасно отстранување на забите. На бактериите, избегнувајте акумулација и формирање на забен камен.

Square Box Dental Flossers